Hiç reçel yemeyen biri olarak dün
sadece rengi ve görsel ihtişamıyla gönlümü fethetmeyi başaran ,yemesemde benim
olsun, evde dursun mantığıyla bile pişirmeye niyetlenmiş olduğum Portakal
Kabuğu Reçeli tarifi mutfağımdan önce burada...
Malzemeler:
- 1/2 kg portakal kabuğu
- 1 lt su
- 1 kg tozşeker
- 1/2 limonun suyu
Yapılışı:
· Kalın kabuklu portakalların kabukları
yeterince kabuk olana kadar buzdolabında poşet içerisinde biriktirilir.
·
Kabuklar bol su altında fırçalanarak iyice yıkanıp,temizlenir.
·
Portakal kabuklarının beyaz iç kısımları bıçak ile kesilip,çıkartılır.
·
Yuvarlanan kabuklar tek tek iğne ile uzunca,sağlam bir ipe dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder