6 Ocak 2014 Pazartesi

Portakal Kabuğu Reçeli


   Hiç reçel yemeyen biri olarak dün sadece rengi ve görsel ihtişamıyla gönlümü fethetmeyi başaran ,yemesemde benim olsun, evde dursun mantığıyla bile pişirmeye niyetlenmiş olduğum Portakal Kabuğu Reçeli tarifi mutfağımdan önce burada...
 
 
 

 
 

Malzemeler:

  • 1/2 kg portakal kabuğu
  • 1 lt su
  • 1 kg tozşeker
  • 1/2 limonun suyu

Yapılışı:

·  Kalın kabuklu portakalların kabukları yeterince kabuk olana kadar buzdolabında poşet içerisinde biriktirilir.

·  Kabuklar bol su altında fırçalanarak iyice yıkanıp,temizlenir.

·  Portakal kabuklarının beyaz iç kısımları bıçak ile kesilip,çıkartılır.

·  Yuvarlanan kabuklar tek tek iğne ile uzunca,sağlam bir ipe dizilir.
 
Portakal kabuklarının acısı çıkana kadar 4-5 defa ve her defasında suyu değiştirilerek,kaynatılır

  • Derin bir tencereye şeker ve su konulup,şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Portakal kabukları eklenerek,reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • Bu arada üzerinde oluşan köpükler alınır.
  • İndirmeye yakın yarım limonun suyu eklenip,bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Reçel ocaktan indirilir.
  • Portakal kabuklarını dizdiğimiz ip çıkartılıp,atılır.
  • Cam kavanoza sıcakken doldurulup,kapağı kapatılıp ters çevrilir.
  •  

     

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder