8 Ocak 2014 Çarşamba

Limon Reçeli

 Malum mevsim kış kendimizi tatlıya verip yağlanma zamanı ..
Bikini sezonuna kadar huzurla yeyip,içebilirsiniz ki bu sebeple tadınamı yoksa renginemi vurulacayacağınızı bilemeyeceğiniz bir reçel tarifi daha huzurlarınızda arz-ı endam eder..



Limon reçeli malzemeler:


  • 2 kg küçük boy limon
  • 1 avuç karanfil
  • 2 kg toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limonun suyu
 
 
 
Limon reçeli hazırlanışı:


  • Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın.
  • Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin.
  • Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
  • Limonların kabuklarını rendeleyin.
  • Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin.
  • Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
  • Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Ocaktan alın.
  • Cam kavanozlara doldurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder