Bikini sezonuna kadar huzurla yeyip,içebilirsiniz ki bu sebeple tadınamı yoksa renginemi vurulacayacağınızı bilemeyeceğiniz bir reçel tarifi daha huzurlarınızda arz-ı endam eder..
Limon reçeli malzemeler:
-
2 kg küçük boy limon
-
1 avuç karanfil
-
2 kg toz şeker
-
750 ml su
-
Yarım limonun suyu
Limon reçeli hazırlanışı:
-
Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın.
-
Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin.
-
Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
-
Limonların kabuklarını rendeleyin.
-
Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin.
-
Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
-
Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
-
Ocaktan alın.
-
Cam kavanozlara doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder