14 Ocak 2014 Salı

Ne Pişirelim - Peynirli Tavuk Sarma

HAZIRLANIŞI :
1. Öncelikle göğüs tavuk etlerini sarılabilecek şekilde inceltin.
2. Dövülmüş olarak temin edebileceğiniz gibi benim gibi streç film ile kaplayarak et dövücü yada merdane ile döverekte kullanabilirsiniz.
3.Zeytinyağı ,soya sosu,karabiber ve biraz tuzdan oluşan karışımla etlerin her tarafının kaplanmasını sağlayın.
4.Rendelenmiş yada ince dilimlenmiş dil peyniri yada kaşar peynirini dışarı taşmamasına dikkat ederek rulo haline getirin ve kenarlarının açılmaması için kürdanla kapatın. ( dilerseniz iç harcına  pastırma,ıspanak yada garnitür gibi yeşillikler ekleyebilirsiniz)  
5.Çıpılmış yumurta ve galeta ununa  bulayarak kızartabileceğiniz gibi teflon tavada az yaglı yada fırında pişirebilirsiniz.




tavuk sarma, peynirli tavuk sarma
Peynirli Tavuk Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder