16 Ocak 2014 Perşembe

Patates Mantısı

 Dün akşam , uzun zamandır yapmadığım bu şirin mantılardan yaptım.Yapımı son derece kolay olan az yağlı ve son derece lezzetli bu mantıları dilerseniz içine kıyma ve soğanla hazırlanmış mantı harcı koyarak yada benim yaptığım gibi sadece yoğurt kullanarakta yapabilirsiniz.

Hazırlanışı :

1) Öncelikle dilediğimiz miktarda patatesi haşlıyoruz.Kalabalık olmadığımızdan bize 2 adet yetti.

2) Haşlanmış patatesleri soyduktan sonra çatal yada rende yardımıyla yogurulacak kıvama getiriyoruz.

3)İyice ezilmiş olan patateslerin çerisine biraz tuz,karabiber ve maydonoz ekleyerek iyice karısmasını sağlıyoruz.

4) Elimize bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içlerini oyarak çanak şeklini veriyoruz.Minik muffin kaplarına benzeyen patateslerimiz oluyor.

5) Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu içine dolduruyoruz.

6) Üzerine zeytınyagı ve kırmızı toz biberi sıcak sıcak döküyoruz.

Haydi afiyet olsun :)

Patates Mantısı