11 Ocak 2014 Cumartesi

Ballı Pankek

 Bal yemek için kendime bir bahane daha bulmuş bulunmaktayım.
www.mahmure.com da gördüğüm bu tarife bayıldım.




 
Ballı pankek tarifi malzemeler:


  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı


Ballı pankek tarifi hazırlanışı:
  • Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın.
  • Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın.
  • Karışım küçük küçük kabarmaya başladığında, altüst edip diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alın ve tavaya ikinci pankeki yayın.
  • İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pankeki soğutmadan, üzerine tereyağı ve bal sürüp rulo haline getirin.
  • Pankekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder