10 Ocak 2014 Cuma

Pidecikler

    Günlerden malum Cuma olması sebebiyle Cumartesi çalışıyor olmama rağmen hafta sonu yapacağım uzun kahvaltı keyfinin hayalini kurmaya başladım bile..
Bazen sadece yumuşatıcı kokusu duymak için perdeleri yıkadığım düşünülürse, bundan yola çıkarak
yemekten çok kokularını almak için yemek yaptığım çok olmuştur..
  Yağmurlu yada soğuk bir kış günü fırından çıkan nefis kek,börek kokuları eşliğinde koltuğa yayılıp, bir elimde tv kumandası, bir elimde gazeteler ,dergiler tembellik yapmaya bayılırım.
Yine böyle birgün için ideal tariflerden biri bu minicik bol baharatlı  pidecikler.
Hamurunu kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır ekmek hamuru da kullanabilirsiniz.


Hamur malzemesi:
2 bardak un
1 Tatli kaisgi maya
1 Cay bardagi sut + kivamina gore degisebilir
1 Cay bardagi siviyag
1 Yumurta
Ic malzemesi
Yarim kirmizi sogan, beyaz peynir , kekik, domates, biber, corek otu 2 adet yumurta ve sizma zeytinyagi. Hamur kabardikdan sonra esit parcalara ayirip yaglanmis tepside duzlestirin. Uzerine malzemeleri koyup elinizle bastirin. Ve sizma yag gezdirdikden sonra corek otu serpistirin hamuru tepside 1/2 saat dinlendirin. Yuksek derece firinda pisirin. Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder