26 Ocak 2014 Pazar

ÇİĞ BÖREK

Malzemeler:
* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı su 
* Yarım çay bardağı sıvı yağ 
* Tuz

İç Malzemesi:
* 250 gr az yağlı kıyma
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1/2 çay bardağı su

Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca su ekleyin ve açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın ve,kenarlarını çay tabağı ile kesin, kızğın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın..

Not:İsteğe bağlı olarak hamuruna yoğurt ilave edilebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder