Malzemeler:
* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
İç Malzemesi:
* 250 gr az yağlı kıyma
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1/2 çay bardağı su
Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca su ekleyin ve açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın ve,kenarlarını çay tabağı ile kesin, kızğın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın..
Not:İsteğe bağlı olarak hamuruna yoğurt ilave edilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Etiketler
ayakkabı
ayakkabı modası
berjer
bileklik
Burberry Body
Bvlgari Pour Femme
Chloe
çiçekli kolltuk
çizme
çorbalar
elbise
günün kombini
hamur işleri
hırka
Hunter
Hunter çizme
kadın modası
kahvaltı
kıyafet önerisi
koltuk tasarımları
kolye
kombin
Mantı
mayasız poğaça
Miroslava Duma
Miss Dior Cherie
moda
moda blog
ne giysem
parfüm
Patates Mantısı
patatesli tarifler
peynir
peynirli mayasız poğaça
peynirli poğaça
peynirli tavuk sarma
romantik hediye
tasarım
tasarım elbise
Tavuk Çorbası
tavuk tarifleri
tavuk yemekleri
yağmur çizmeleri
yemek tarifleri
yumurtalı ekmek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder